Bhutan rondreis met festival GROEP of INDIVIDUEEL

16 Daagse rondreis naar Nepal en Bhutan met bezoek klooster festival.

De reis begint in Kathmandu, de bruisende hoofdstad van Nepal. Tijdens de aardbeving (voorjaar 2015) zijn een aantal bouwwerken beschadigd, maar al weer grotendeels gerestaureerd. Gelukkig valt er nog steeds heel veel te bewonderen in de Kathmandu vallei. Vervolgens vliegen we door naar Paro, de luchthaven van Bhutan. Tijdens deze vlucht kun je, vooral als je aan de linkerkant van het vliegtuig zit, al volop genieten van het uitzicht op de betoverende Himalaya.
SONY DSCBhutan bezit enorm veel natuur en is bekend om zijn schitterend beschilderde huizen. In de afgelegen gebieden leeft de bevolking nog net als honderden jaren geleden en de meeste Bhutanezen dragen overdag nog de nationale kleding. Het boeddhisme is de hoofdgodsdienst in dit koninkrijk en wordt sinds eeuwen met grote inzet beoefend. Door het geringe aantal bewoners en het onherbergzame landschap is het overgrote deel van de natuur nog ongeschonden. Het gecultiveerde land wordt nog voor een deel met primitief gereedschap bewerkt en het vervaardigen van wierook en het weven van de kleurige kleden en doeken is allemaal handwerk. Ondanks dat een groot deel van Bhutan nog onder primitieve omstandigheden leeft, wordt de invloed van het Westen steeds meer merkbaar. SONY DSCDe mobiele telefoon heeft  zijn intrede gedaan en aan het einde van de dag vinden de Bhutanezen het maar wat fijn om hun officiële kostuum te verruilen voor de kleding van hun eigen keuze. Tijdens deze reis wonen we ook een kloosterfestival bij. Afhankelijk van de gekozen vertrekdatum laten we je weten waar het festival plaats zal vinden.
Aan het einde van ons bezoek aan Bhutan vliegen we terug naar Nepal, waar we in de koningsstad Bhaktapur overnachten en in het bergdorpje Nagarkot kunnen genieten van de zonsopkomst in de bergen..

Omdat het aantal vluchten naar Paro en ook naar Bumthang beperkt zijn, raden we aan deze reis vroeg te boeken.

Voor het bezoek aan het traditionele ziekenhuis in Thimpu moet vooraf toestemming worden gevraagd. Laat het ons weten als je dit ziekenhuis wilt bezoeken.

Het visum voor Bhutan wordt door ons verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 40,- en worden op de factuur bijgeschreven. Het visum voor Nepal kun je voor vertrek on-line aanvragen of  in Nederland bij het consulaat ophalen.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Halve dag met rondleidingen in de Kathmandu vallei en bezoek aan Pashupatinath, de plaats waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier staat ook een Tibetaans klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Als je in de middag ook nog op stap wilt dan kun je bijvoorbeeld naar Swayambunath gaan. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over Kathmandu. Een wandeling over het Durbar square (het koningsplein in het centrum) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari, de levende godin.
Dag 04:
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Paro. Vervolgens rijden we naar Thimpu waar we het memorial chorten bezoeken met zijn vele religieuze afbeeldingen, dat is opgericht ter nagedachtenis aan de overleden koning. We kijken rond in de National Library, dat een schat aan boeddhistische boekwerken bevat. Op verzoek bezoeken we ook het ziekenhuis waar nog altijd de eeuwenoude kennis over SONY DSCnatuurgeneeswijzen aanwezig is en wordt toegepast. We raden aan om in Thimpu na het eten nog even de stad in te gaan. ’s Avonds heerst hier een gezellige drukte en omdat de winkels nog lang open zijn kom je gemakkelijk in contact met de bevolking.
Dag 05:
Na het ontbijt rijden we naar het schitterend gelegen Punakha, waar we ook overnachten. We bezoeken hier het Punakha klooster, waar vandaag de viering van het kloosterfestival van start is gegaan.
Dag 06:
Vandaag is er volop de tijd om het kloosterfestival bij te wonen. Van heinde en verre komen de dorpsbewoners naar dit festival en zijn op hun mooist gekleed. De monniken voeren verschillende dansen uit. In hun kleurige gewaden met bonte maskers op van bij voorbeeld vogels oSONY DSCf demonen cirkelen ze in het rond. De gids zal je uitleggen wat de betekenis is van de dansen en aan het einde van de dag wordt omkleed met rituelen het kwaad door het go
ede overwonnen en keren alle dorpelingen gezegend huiswaarts. Ook is er tijd om in de omgeving van het dorp te wandelen en de bevolking te zien die op de velden aan het werk is.
SONY DSCDe monniken voeren verschillende dansen uit. In hun kleurige gewaden met bonte maskers, van bij voorbeeld vogels of demonen, cirkelen ze in het rond. De gids zal je uitleggen wat de betekenis is van de dansen en aan het einde van de dag wordt, omkleed met rituelen, het kwaad door het goede overwonnen en keren alle dorpelingen gezegend huiswaarts.
Dag 07:
Deze dag keren we terug naar Paro. Onderweg maken we een stop om de Simtokha Dzong te bekijken, dat vandaag de dag dienst doet als boeddhistische universiteit.
Dag 08:
Na het ontbijt rijden we naar de Haa vallei. Haa betekent ‘verborgen land’. Om daar te komen volgen we een weg die zich door de bergen kronkelt en na het passeren van de hoge Cheli La pas ( 3.810m) rijden we de vallei binnen. De Haa vallei was tot en met 2001 verboden voor toeristen en is daardoor minder ontwikkeld/gemoderniseerd dan bijvoorbeeld de Parovallei. Het is interessant om door de dorpjes en velden te lopen, waar men voornamelijk graan, chili, aardappelen en appels verbouwt en vee hoedt. Ook heb je hier bij helder weer een mooi uitzicht op de Himalaya. In de middag rijden we weer terug naar Paro.
Dag 09:
SONY DSCVandaag maken we een boswandeling naar een hoog gelegen punt waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op het Taktshang klooster (Tigers nest). Als je geen last van hoogtevrees hebt kun je ook doorlopen en het klooster bezoeken. Het klooster is gebouwd in een rots zo’n 800 meter boven de Paro vallei. Men gelooft dat leermeester Padmasambhava in de 7e eeuw op een vliegende tijgerin naar deze plaats kwam en er 3 maanden in de grotten mediteerde. Duizend jaar later werd op deze plek het Takthsang klooster gebouwd. Het is een pelgrimsplaats waar iedere Bhutanees eens in haar/zijn leven naar toe moet gaan. In de middag staan de volgende bezienswaardigheden op het programma: De Drugyel Dzong is een fort op een strategische locatie en verdedigde de Paro vallei tegen invallen van Tibetanen in het begin van de 17e eeuw. Op een heldere dag kan men Mount Chomolhari (7.320 m.) zien uittorenen achter de Dzong. Verder de Paro vallei in kom je bij de wachttoren met de naam Ta-Dzong. In de jaren ’60 werd deze 7 verdiepingen tellende toren omgebouwd tot nationaal museum op last van koning Jigme Wangchuck. Op dit moment wordt het museum gerestaureerd en is de collectie op een andere plaats ondergebracht. Vanaf de toren is het een korte wandeling de heuvel af naar Rinpung Dzong. Dit is een administratief centrum en opleidingsinstituut voor monniken. Je loopt verder over de traditionele brug de stad in, waar de avond vrij te besteden is.
Dag 10:
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst rijden we naar de oude koningsstad Bhaktapur. We nemen volop de tijd om in deze rustige en fraai gerestaureerde stad rond te kijken. ’s Avonds vind je hier nog maar weinig toeristen en zijn de tempels ondanks de eenvoudige verlichting, betoverend mooi.
Dag 11:
Als je vroeg op staat kun je in de prille ochtendzon opnieuw genieten van prachtige monumenten. A NEPAL (28) (Large)De bevolking is ook al vroeg op de been. Ze brengen hun offergaven naar de tempels en overal worden groenten en fruit verhandeld. Na het ontbijt volgt een rondleiding en bezoeken we vervolgens de Changu Narayan tempel. Daarna rijden we door naar het bergdorpje Nagarkot.
Dag 12:
We staan vroeg op om van de zonsopkomst in de bergen te genieten. De rest van de dag is vrij te besteden en kun je heerlijk in de bosachtige omgeving rondwandelen.
Dag 13:
Vandaag hebben we nog een keer de kans om een mooie zonsondergang te bewonderen waarna we terugrijden naar Kathmandu, waar we de laatste nachten in een fraai resort aan de rand van Kathmandu doorbrengen. De rest van de dag is vrij te bestedenn.
Dag 14:
Als je tijdens deze vrij te besteden dag vroeg op staat kun je in Buddhanilkanta het ochtendritueel met het wassen van het beeld van Vishnu meemaken. Iedere morgen wordt het grote stenen beeld dat op een bed van slangen ligt, door de priesters gewassen en met verse bloemen versierd. Bij deze plechtigheid staat een rij gelovigen geduldig te wachten om vervolgens Vishnu eer te bewijzen met wierook, rood poeder en bloemen. De rest van de dag is vrij te besteden en met de gratis shuttle bus kun je naar de levendige wijk Thamel rijden, waar en schat aan souvenirs te koop wordt aangeboden en je ook heerlijk op een terrasje kunt relaxen.
Dag 15:
Transfer naar de luchthaven voor vertrek.
Dag 16:
Aankomst in Nederland of  Belgie.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer volgens programma
 • Transfers
 • Retourvlucht Kathmandu – Paro
 • Overnachtingen in Nepal in keurige hotels met ontbijt
 • Overnachtingen in Bhutan inclusief alle maaltijden
 • Begeleiding van Engelssprekende gidsen
 • Alle entreegelden, excursies en rondleidingen volgens programma

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Visum voor Nepal (ongeveer € 35,-)
 • Visum voor Bhutan wordt door ons verzorgd en kost € 40,-
 • Boekingskosten
 • Overige maaltijden in Nepal
 • Gebottelde dranken en persoonlijke hotelrekeningen
 • Tips en fooien voor de gidsen en de chauffeurs
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • Verzekeringen
 • Vaccinaties
 • STO garantie

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :