8 Dagen Oezbekistan per trein INDIVIDUEEL

8 Dagen Oezbekistan per trein en privevervoer en bezoek aan Tashkent, Buchara en Samarkand

Deze prachtige cultuureis laat je de hoogtepunten van de Oezbeekse cultuur zien en is prima te combineren met een reis door de gevarieerde natuur van Kirgizië. IMG_3103 (Large)
De plaatsIMG_3127 (Large)en Buchara en Samarkand zijn zonder twijfel de parels van de zijderoute. Nergens tref je zo’n overweldigende, met blauw mozaïek en fijn decoratiewerk versierde hoeveelheid historische bouwwerken aan als in Oezbekistan.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Aankomst in Tashkent (bijvoorbeeld met de vlucht vanuit Bishkek). Ontvangst op de luchthaven en vervoer naar het hotel. Rest van de dag vrij te besteden.
Dag 02:
Vroeg op en vervoer naar het station voor de treinreis naar Samarkand. Na aankomst vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Volledig dag met rondleidingen in Samarkand met vervoer en gidsbegeleiding. SamarkandIMG_3100 (Large) is van de drie mooiste steden op de zijderoute, de rijkste met zijn indrukwekkende dodenstad Shahi – Zinda. Het ene mausoleum is nog mooier en indrukwekkender dan het ander. Je krijgt hier een zeer compleet beeld van de vele varianten majolica, mozaïeken en in verschillende kleuren blauw geglazuurde IMG_3091 (Large)stenen. Het Registan square wordt wel het fraaiste plein ter wereld genoemd. Hier staan drie schitterende medressen en de moskee met de gouden koepel.
Dag 04:
Transfer naar het station voor de trein naar Buchara. Na aankomst transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.  In Buchara kun je alvast de stad gaan verkennen. Het is een aanrader om vanavond bij een restaurantje aan het Lyab-i-Hauz te gaan eten. De restaurantjes bevinden zich rond een waterbassin met fonteintjes en de temperatuur is hier, ook als het zomer is, opmerkelijk aangenaam.
Dag 05:
Volledige dag met rondleidingen in Buchara met vervoer en gidsbegeleiding. We bezoeken o.a. het buiten de stad gelegen zomerpaleis van de laatste Emir. In de stad nemen we ook ruim de tijd om het IMG_3084 (Large)indrukwekkende fort te bezoeken dat, tot de Russen het overnamen, door de heersende Emir werd bewoond. We kijken rond bij de plaatsen waar vroeger de handelaren, geldwisselaars en andere beroepsgroepen zaten. Ook trekken we tijd uit om het iets buiten het centrum gelegen bijzondere Ismael Samani mausoleum te bewonderen. Bij het bakken van de stenen is ezelinnenmelk gebruikt en dit zou de reden zijn van zijn vele IMG_3052 (Large)‘gezichten’. Het in bijzondere patronen gemetselde bouwwerk kan afhankelijk waar je staat en op welk tijdstip van de dag je hier komt, een rode, groene of blauwe glans hebben. In het centrum staat de Kalon Minaret die met zijn 48 meter, hoog boven de stad uit torent. Dit is de meest indrukwekkende minaret in heel Centraal Azië. Deze minaret stond hier al voor de Mongoolse krijgers het land veroverden. Vlak bij het Lyab-i-Hauz staat de prachtige medresse Devon Begi. Op de hIMG_3089 (Large)oofdpoort staan dieren afgebeeld, iets dat niet gebruikelijk was in de Islamitische bouwkunst. Planten mochten wel worden afgebeeld, maar geen mensen en dieren. De verklaring voor deze afbeeldingen is dat het om mythische vogels gaat. ’s Avonds is het bijvoorbeeld mogelijk om in een voormalige medresse te dineren, waarbij je onder het genot van een uitgebreide maaltijd traditionele dansen en een modeshow bij kunt wonen. Als je hier belangstelling voor hebt informeer dan even bij de gids of hij daar kaartjes voor kan kopen.
Dag 06:
Transfer naar het station en per trein terug naar Tashkent. Bij aankomst transfer naar het hotel.
Dag 07:
In de ochtend volgt nog een rondleiding door Tashkent met vervoer en gidsbegeleiding. We bezoeken o.a. het plein dat ter nagedachtenis aan de zware aardbeving is aangelegd. Andere bezienswaardigheden zijn de Kukeldash religieuze school en de daarnaast gelegen Chorsu bazaar. Hier vind je allerlei soorten IMG_3177 (Large)kleding, kleden, huishoudelijke artikelen, voedsel, enz. De Khast Imom is een groot plein waar verschillende religieuze bouwwerken te vinden zijn. De rest van de dag is vrij te besteden en kun je bijvoorbeeld benutten om souvenirs te kopen, verder kun je ook het historisch museum bezoeken, dat in het voormalige Lenin museum is gevestigd.
Dag 08:
Transfer naar de luchthaven voor vertrek.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Vervoer per auto en trein volgens programma
 • overnachtingen in goede hotels met ontbijt (2-p kamers)
 • rondleidingen met Engelssprekende plaatselijke gidsen
 • kosten en tips voor dragers bij de hotels en de luchthaven
 • entreegelden
 • visumpapieren en uitnodigingsbrief
 • een fles water per dag

Exclusief

 • vluchten
 • visumkosten US $ 50,-
 • boekingskosten
 • lunch, diner en dranken
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • kosten voor het maken van foto’s en video
 • tips en fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • 1-persoonskamertoeslag
 • STO garantie
 • Verzekeringen
 • Vaccinaties

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :