• Beschrijving
 • Reis Plan
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reservering

Sagarmatha, zo noemen de Nepalese de hoogste berg ter wereld. Het betekent ‘godin van de lucht’. Een toepasselijke naam voor een berg van 8848 meter hoogte die boven het wolkendek uitsteekt en een ladder naar de hemel lijkt te zijn. Maar geen makkelijke te beklimmen ladder.
Deze kortste trektocht naar de Everest start, na enkele dagen in Kathmandu, met een vlucht naar Lukla. Na aankomst gaat de trekking van start. Tijdens de dertien dagen durende tocht loop je door dorpjes en langs watervallen en maak je kennis met de eeuwenoude boeddhistische cultuur. Muren met manistenen, chortens en stoepa’s, inmiddels overdekt met mos en gras, getuigen van de diepgewortelde religieuze beleving van de bewoners van dit gebied. Als je deze heiligdommen passeert doe je dit altijd aan de linkerkant, zodat je met de wijzers van de klok meeloopt.
De route loopt langs een oud handelspad naar Namche Bazaar. Hier trekt de plaatselijke weekmarkt vele bontgekleurde bewoners, uit de wijde omgeving. Deze reis, door het land van de Sherpa’s, brengt ons naar het Tengboche klooster en dwars door de steeds ruiger wordende natuur richting de Everest. Op dit deel van de tocht is het duidelijk rustiger en zijn, vooral voorbij Pheriche, de lodges schaars en van matige kwaliteit. Het uitzicht op de bergen maakt echter veel goed en is adembenemend.
Het base camp bevindt zich op 5.364 m. hoogte, maar hiervandaan kun je de Mount Everest niet zien. Voor het spectaculaire uitzicht beklimmen we daarom de Kala Pattar (‘zwarte rots’), die op een hoogte van 5.545 meter ligt. Het uitzicht van deze plek vormt het absolute hoogtepunt van de reis. Gezien de hoogte is de reis zwaar en je dient in goede conditie te zijn om de tocht te maken. Houdt er tevens rekening mee dat de nachten erg koud zijn boven de 4000 meter.
Deze trektocht is individueel te maken met vertrekdatum naar keuze. De prijs geldt vanaf 2 personen. De beste reisperiode voor deze reis is maart-mei en oktober-november.
De reis kan uitgebreid worden naar de Gokyo meren of met vertrek uit Jiri of Phaplu.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek uit Nederland

Dag 2

Aankomst in Kathmandu

Transfer naar het hotel. Hier heb je de gelegenheid om bij te komen van de vlucht, je op te frissen en de buurt te verkennen.

Dag 3

Vrij te besteden dag in Kathmandu

Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin. Hier vlak bij kun je ook Freak Street bezoeken, een leuke hippie-straatje.

Dag 4

Vlucht naar Lukla en trek naar Phakding

Het avontuur start met de vlucht naar Lukla (2.780 m). Als het helder weer is kun je tijdens de vlucht al volop genieten van de witte bergtoppen. Na aankomst lunchen we en gaan we op pad naar Phakding (2.600 m.). De route loopt grotendeels omlaag.

Dag 5

Trek van Phakding naar Namche Bazaar

De trek wordt vervolgd naar het drukke Namche Bazaar (3446m) eens het administratieve hoofdkwartier, maar nu uitgegroeid tot het handelscentrum van dit gebied. Vlak voor je in Namche aankomt zie je de Mt. Everest voor de eerste keer. Mt. Everest wordt door de Nepalezen Sagarmatha genoemd, wat zoiets betekent als 'Moeder van de lucht'. In Tibet wordt de berg Chomolungma genoemd, wat zoiets betekent als 'Heilige moeder'.

Dag 6

Rustdag in Namche Bazaar

Deze dag benutten we om te acclimatiseren aan de hoogte. We bezoeken een Boeddhistisch klooster, het Sherpamuseum of verkennen de omgeving. Op de Tibetaanse markt kun je je even in Tibet wanen. Onvervalste Khampa’s (Tibetaanse strijders) getooid met een lange vlecht en rood koord rond hun hoofd, prijzen hier hun waren aan.

Dag 7

Trek van Namche Bazaar naar Tengboche

Nadat we zo’n 3 tot 4 uur hebben gelopen, bezoeken we het klooster van Tengboche (3867m). Dit bouwwerk werd in 1988 door brand verwoest en is inmiddels herbouwd. Op deze route kunnen we bovendien genieten van de spectaculaire vergezichten op de Mt. Kwangde (6.187m), Thamanche (6.542 m), Ama-Dablam (6.856 m) en natuurlijk de Mt. Everest (8.848 m.). Verder zijn ook de Nuptse, Lhotse en Thamsherku zichtbaar. Als je reis tijdens het Mani Rimdu festival valt, raden we je aan hier een extra dag te blijven om het festival mee te maken.

Dag 8

Trek van Tengboche naar Dingboche

Vandaag lopen we door het bos en zul je vele schitterende vogels kunnen bewonderen, zoals bloedfazanten, de danfe (de nationale vogel van Nepal), de monal, impeyan fazant en andere prachtige vogelsoorten. Na Pheriche komen we boven de boomgrens. Degenen die lichte verschijnselen hebben van hoogteziekte kunnen het beste deze dag relaxen, veel drinken en knoflooksoep eten. Dingboche ligt op een hoogte van 4410m.

Dag 9

Acclimatisatiedag in Dingboche. Optionele dagtocht naar Chhukung of Nangkartshang

Acclimatisatiedag in Dingboche. Luister goed naar je lichaam. Als je de energie hebt kun je een dagtocht maken naar de Chhukung gletsjer of de Nangkartshang Peak (5.083m). Zo niet, doe dan gewoon zo min mogelijk vandaag.

Dag 10

Trek van Dingboche naar Lobuche

Dit gebied is een stuk duurder en de prijzen zijn dan ook vaak twee keer zo hoog als die in Namche Bazaar omdat alles wat je hier eet en drinkt met dragers omhoog is gebracht. Tijdens de tocht passeren we vele lodges en theehuizen. Je wordt omringd door de indrukwekkende besneeuwde bergtoppen tot Lobuche (4880m).

Dag 11

Dagtocht naar de Kala Pattar voor uitzicht op de Mt. Everest

Lobuche naar Kala Pattar (5.545 m) en terug naar Lobuche. Hoe vroeger je vertrekt, hoe meer kans je hebt op heldere lucht. Vanaf de Kala Pattar (zwarte rots) heb je een adembenemend mooi uitzicht op the Mt. Everest (8.848 m), die je vanuit het Base Camp juist niet kunt zien. Als je geen problemen met de hoogte hebt kun je, op de Kala Pattar aangekomen verder naar het noorden lopen voor een nog vrijer uitzicht. Bij aankomst aan de voet van de Pumori, sta je oog in oog met de indrukwekkende zuidwand van de Everest en zie je de Lho La pas, die naar Tibet voert. Na dit overweldigende schouwspel keren we terug naar Lobuche. Om energie over te houden voor de afdaling en omdat er op deze hoogte weinig zuurstof in de lucht zit raden we af om hier lang te blijven.

Dag 12

Trek van Lobuche naar Pangboche

Het pad daalt af naar Pangboche (3900m), wat aanmerkelijk sneller gaat dan omhoog lopen.

Dag 13

Trek van Pangboche naar Monjo

Pangboche via Namche Bazaar en door naar Monjo. Hoewel je dezelfde route terug loopt, vallen je weer andere zaken op dan op de heenweg. Vergeet niet om af en toe achterom te kijken.

Dag 14

Trek van Monjo naar Lukla

Op deze laatste loopdag eindig je met een laatste klim naar Lukla.

Dag 15

Vlucht van Lukla naar Kathmandu en transfer naar het hotel

Van Lukla naar Kathmandu met het vliegtuig. Het kan zijn dat door harde wind de vlucht geannuleerd wordt. Vandaar dat we aan het einde van de reis nog 2 reservedagen in Kathmandu hebben ingepland.

Dag 16 en 17

Vrij te besteden dag in Kathmandu

Vrij te besteden dagen in Kathmandu. In de levendige wijk Thamel kun je tal van souvenirs kopen. De oude koningssteden Bhaktapur en Patan zijn goed bereikbaar voor een bezoek vanuit Kathmandu. In het noorden van Kathmandu kun je in de ochtend zien hoe honderden pelgrims de Sleeping Vishnu proberen te wekken bij Budhanilkantha tempel.

Dag 18

Vertrek

Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland. Aankomst dezelfde of volgende dag.
 • Overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet) inclusief ontbijt
 • Transfers
 • Retourticket Kathmandu-Lukla
 • Trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges met gedeelde badkamer
 • Begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Drager (8 kilo pp)
 • Het registratiebewijs (TIMS)
 • Entree voor het nationale park
 • Verzekeringen, vlucht en eetgeld voor gids en dragers
 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu (prijs op aanvraag)
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO garantie)
 • Visum voor Nepal
 • Maaltijden en dranken (muv ontbijt in Kathmandu)
 • Persoonlijke uitgaven en (hotel)rekeningen
 • Fooien voor de gids en de drager
 • Eénpersoonskamertoeslag op aanvraag of toewijzing bij een oneven aantal deelnemers
 • Start
  Einde
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Start
  Einde
  1 - 2 Perso(o)n(en)
   
  Available Seats: 2

  ( 1 - 2 Perso(o)n(en) ) 1,149.00 /

  - +