• Beschrijving
 • Reis Plan
 • Kaart
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reservering

Een van de hoogtepunten van deze reis is de drie daagse trektocht (kora) rond de Mt. Kailash. Zowel Hindoes, Jaïnisten als Boeddhisten beschouwen deze heilige berg als het centrum van de aarde. Volgens de pelgrims zijn alle zonden uit dit leven vergeven, als je een rondgang om de Mt. Kailash hebt gemaakt.
Lhasa ligt op boven de 3.000 meter dus is het belangrijk om vooral de eerste dagen rustig aan te doen. Drink minstens 3 liter vocht (geen alcohol) per dag. Ook het eten van knoflook(soep) helpt de verschijnselen van eventuele hoogteziekte te bestrijden.
Tijdens het verblijf in Lhasa bezoeken we de kloosters van Drepung en Sera waar je het debatteren van de monniken kunt zien. Deze kloosters liggen iets buiten de stad. Een bezoek aan de Jokhang tempel staat eveneens op het programma en iedere Tibetaan droomt ervan, hier minstens een keer in zijn leven heen te kunnen gaan om zijn karma te zuiveren. Rond de Jokhang kom je dan ook veel gelovige Boeddhisten tegen. Natuurlijk bezoeken we ook het meest prominente en bekendste gebouw in Lhasa, het Potala paleis.
Vervolgens gaan we op weg naar de Mt. Kailash. Tijdens deze tocht staan bekende kloosters als het Tashilunpo, de voormalige residentie van de Panchen Lama, en ook de cirkelvormige Kumbum in Tibet Gyantse op het programma. Onderweg passeren we verschillende, met gebedsvlaggetjes versierde, passen van ruim 5.000 meter. Het uitzicht vanaf deze hoge punten is zo indrukwekkend dat het voor eeuwig in je geheugen gegrift zal blijven. Vanuit Darchen start onze trektocht rond Mount Kailash waar we vergezeld door pelgrims de rondgang om de heilige berg maken. Aan het einde van de tocht overnachten we bij het Lake Manasarovar. Voor we naar Lhasa terug rijden staat er ook nog een bezoek aan het Everest Basecamp en het Tashilunpo klooster op het programma.

Je kunt naar Lhasa komen en gaat vanuit Kathmandu (met het vliegtuig) of vanuit Beijing of Chengdu (met het vliegtuig of trein. We kunnen hier een vrijblijvende offerte voor maken.
Groepsgrootte is 6 tot 12 personen. Het is mogelijk de reis met 4 personen te maken, de toeslag is dan € 200,- per persoon in het hoogseizoen. Als je deze reis in het laagseizoen (april-juni) maakt, is de toeslag voor 4 personen € 100,- per persoon.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bij deelname aan deze reis is een reisverzekering met werelddekking die ook ongevallen en medische kosten dekt verplicht.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Aankomst in Lhasa

Aankomst in Lhasa en vervoer naar het hotel, waar we je aanraden de rest van de dag heel rustig aan te doen en vooral heel veel water en thee te drinken. Vermijd alcohol! In het restaurant verkopen ze hoogteziekte thee, die lekker smaakt en ook heel goed werkt.

Dag 2

Acclimatisatiedag in Lhasa

Vrij te besteden dag in Lhasa om verder te acclimatiseren. Als je je goed genoeg voelt, maak je met de gids een rustige wandeling naar het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen.

Dag 3

Rondleidingen rond Lhasa

Vandaag staat er een bezoek aan de kloostercomplexen van Nechung, Drepung en Sera. Dit laatste klooster staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet door in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.

Dag 4

Rondleidingen in Lhasa

We bezoeken een van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd binnengebracht. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft.

Dag 5

Naar Gyantse

We verlaten Lhasa en rijden naar Gyantse (3.900 m.). Nadat we de 4.794 meter hoge Kamba La (la = pas) zijn gepasseerd, stoppen we bij het adembenemend mooie Yamdrok Yamtso meer. Zodra je het schitterend blauwe water ziet, weet je meteen waarom het zijn bijnaam het Turkooismeer heeft gekregen. Later op de dag maken we ook nog een stop op de Karo La, die op een hoogte van 5.010 meter ligt. Het uitzicht vanaf de passen is letterlijk en figuurlijk adembenemend. Gemiddelde reistijd: 5 uur.

Dag 6

Naar Sakya

In Gyantse bezoeken we de Kumbum stoepa. De Kumbum stoepa, die als bijnaam ‘het klooster met de duizend Boeddha’s heeft, is een imposant bouwwerk. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevinden zich een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergen. Daarna rijden we naar Sakya, waar we het klooster bezoeken. Het merendeel van het klooster, dat in de 11e eeuw werd gebouwd, werd verwoest tijdens de culturele revolutie, maar je kunt nog wel zien dat dit klooster afwijkt van andere kloosters in Tibet en een bouwstijl heeft die je terugziet bij de kloosters in Mongolië. Je vindt er schitterende boeddhistische werken terug, waaronder 84.000 boekrollen die pas in 2003 in de muur van het klooster werden terug gevonden. Gemiddelde reistijd: 4-5 uur.

Dag 7

Naar Saga

We rijden vandaag van Sakya naar Saga. Deze rit brengt ons over twee hoge passen, waarvandaan je weer een schitterend uitzicht hebt op de wijde omgeving. De passen zijn versierd met ontelbaar veel gebedsvlaggetjes en als het helder is kun je volop genieten van de besneeuwde Himalayatoppen. Gemiddelde reistijd: 6 uur.

Dag 8

Naar Darchen

Saga naar Darchen. Als het helder weer is kun je meer dan honderd meter ver zien en heb je een schitterend uitzicht op de witte toppen van het Nepalese deel van de Himalaya. Vandaag zullen we voor het eerst de heilige berg de Mt. Kailash zien waarna we onze tocht naar Darchen vervolgen. Het Manasarovar meer is het natuurlijke basin waar het water van de Mt. Kailash in opgevangen wordt. Net als de berg is het meer heilig en bovendien schitterend helblauw omringd door witte bergtoppen. In Darchen overnachten we in een guesthouse in het dorp waar van alles te koop wordt aangeboden. Gemiddelde reistijd: 6-7 uur.

Dag 9

Trek naar Diraphuk Gompa

Vandaag starten we met onze 53 kilometer lange voettocht rond de heilige berg de Mt. Kailash en zullen we gelijk oplopen met de vele pelgrims. Al na enkele uren komen we aan in Tarboche. Hier staat een grote met gebedsvlaggen versierde paal, waar de gelovige Tibetanen, met de wijzers van de klok mee, omheen lopen. Voor je de tocht vervolgt kun je onder het poortje (langs de route) doorlopen. Als je dit doet, neem je symbolisch afscheid van dit leven; een soort sterven. Als je de pas over bent gekomen, start je een nieuw leven en heb je al je oude zonden achter je gelaten. We vervolgen onze rondgang en aan het einde van een lange dag overnachten we in het guesthouse bij Diraphuk Gompa.

Dag 10

Trek naar Zutul Phuk Gompa

Dit is de zwaarste dag van de trektocht. Na een korte klim bereiken we Shiva-tsal (5.390 m.), een heilige plaats waar de Tibetanen een kledingstuk, een stukje nagel of een druppel bloed achterlaten. Een ritueel waarmee ze benadrukken dat ze hun vorige levens achter zich hebben gelaten. Hierna volgt de lange en zware klim naar het hoogste punt van onze tocht, de met duizenden gebedsvlaggetjes versierde, Dolma-La pas die op 5.630 meter hoogte ligt. Ook hier laten de gelovigen een kledingstuk, tand, een ander persoonlijk eigendom of geld achter, maar nemen ook weer iets mee. Na een vrij steile afdaling komen we snel weer in een lager gelegen gedeelte en lopen we door het vlakke groene landschap, naar het guesthouse dat bij de Zutul Phuk Gompa ligt.

Dag 11

Naar Manasarovar

Na een paar uur eindigen we de trektocht weer in Darchen en rijden vanaf daar naar het heilige meer Manasarovar, waar we in een eenvoudig guesthouse overnachten. In Manasarovar wordt het smeltwater van de Mt. Kailash opgevangen. Je kunt er een kloostertje bezoeken en foto's maken van het blauwe water dat afsteekt tegen de bergtoppen.

Dag 12

Naar Saga

Ondanks dat je hier op de heenweg al langs bent gekomen zul je onderweg zeker nog heel veel nieuwe dingen zien.

Dag 13

Naar Rombuk

In Rombuk kun je het klooster kunt bezoeken. Gemiddelde reistijd: 8 uur.

Dag 14

Naar viewpoint Mount Everest en rijd naar Shigatse

Met een overheidsbusje rijden we van Rombuk naar het uitzichtspunt op de Mount Everest. Men is bezig met een grote schoonmaakactie op de Everest dus het is momenteel niet mogelijk om naar Base Camp te lopen. Maar dat maakt het uitzicht op de hoogste berg ter wereld er nauwelijks minder om. Na het bezoek aan het uitzichtpunt rijden we door naar Shigatse. Gemiddelde reistijd 6-7 uur.

Dag 15

Naar Lhasa

’s Morgens hebben we ruim de tijd om het Tashilunpo klooster (complex) bezoeken. Dit klooster was vroeger de zetel van de Panchen Lama. Je vindt hier in de vele tempels o.a. fraai met halfedelstenen en zilver en goud bewerkte stoepa’s, die de resten van vorige Dalai Lama’s en Panchen Lama’s bevatten. Vervolgens keren we terug naar Lhasa. Gemiddelde reistijd: 4-5 uur.

Dag 16

Vertrek

Transfer naar de luchthaven of treinstation voor vertrek.

 • Overnachtingen in goede hotels in Lhasa, Shigatse en Gyantse, overige dagen in eenvoudige guesthouses.
 • Al het vervoer en transfers volgens programma.
 • Lokale gids en chauffeur.
 • Entreegelden voor Yamdrok, Everest NP, Manasarovar en Mt. Kailash.
 • Alle permits.
 • Vervoer van en naar Lhasa (op aanvraag).
 • Visum voor China.
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO).
 • Maaltijden en dranken.
 • Entreegelden voor kloosters en paleizen.
 • Persoonlijke (hotel)rekeningen.
 • Bagagevervoer tijdens de kora.
 • Fooien voor de gids en chauffeur.
 • Eénpersoonskamertoeslag op aanvraag of toewijzing bij een oneven aantal deelnemers (€ 260,-), niet mogelijk tijdens de kora/trektocht en de overnachting bij Manasarovar.
 • Prijs Naam
  Start
  Einde
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Prijs Naam Kailash
  Start zaterdag 25 juli 2020
  Einde zondag 9 augustus 2020
  1 - 12 Perso(o)n(en)