• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Data en prijzen
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart

Tussen Bhutan, Myanmar en Bangladesh ingeklemd ligt de geïsoleerde provincie Arunachal Pradesh. Slechts een kleine doorgang voert naar de enorme landmassa van de rest van India, waardoor de provincie een soort schiereiland wordt. De provincie was lange tijd afgesloten voor toeristen en ook nu kom je er alleen met een speciaal permit binnen. Hierdoor zijn de invloeden van het westen nog nauwelijks merkbaar in deze afgelegen streek. Arunachal Pradesh kent vele gezichten en regio’s. Er staat je dus een sportieve gevarieerde reis te wachten door een relatief onontdekt deel van de wereld.

Per fiets ontdek je magiërs, levende bruggen, theeplantages, wildparken met neushoorns, heilige bossen, watervallen, brede rivieren en eeuwenoude tempels. Je overnacht afwisselend in goede hotels, eenvoudige lodges of bij mensen thuis. Op plekken waar het verkeer druk is gaan we verder met gemotoriseerd vervoer. En als je niet meer verder kunt, dan kun je er natuurlijk ook gebruik van maken. We fietsen over verharde wegen en zandpaden. Als fiets raden we een mountainbike of trekking bike aan. Die worden ter plaatse gehuurd en zitten bij de prijs inbegrepen maar je kunt natuurlijk ook je eigen fiets meenemen. Een goede conditie en fietservaring wordt aangeraden voor deelname aan deze reis.

Deze reis heeft vertrekgarantie vanaf 4 personen. Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. De reis kan ook individueel gemaakt worden met vertrekdatum naar keuze. De toeslag is dan € 250,- per persoon.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers. Onze reizigers dienen in het bezit te zijn van een reisverzekering met werelddekking die ook medische kosten en ongevallen dekt.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Delhi

Aankomst in Delhi en transfer naar hotel in de buurt van de luchthaven (Ashok Country Resort of gelijkwaardig). Hier kun je je opfrissen en bijkomen van de reis. De middag is vrij te besteden.

Dag 3

Vlucht naar Guwahati

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Guwahati. Na aankomst transfer naar het hotel (Gateway Grandeur of gelijkwaardig). Als je je eigen fiets meeneemt, kun je deze hier uitpakken en controleren. Als je een fiets wilt huren, gaan we op zoek naar een goede fiets. In de namiddag bezoeken we Kalakshetra. Dit is een cultureel en historisch centrum met openlucht theaters, diverse musea, kunsttentoonstellingen, een eeuwenoude bibliotheek en een school. Het geeft een mooi overzicht van de verschillende culturele groeperingen en geschiedenis van de provincie Assam.

Dag 4

Per fiets naar Samodan

Vanaf Guwahati rijden we oostwaarts naar Jagiroad. Hier zetten we de auto aan de kant en gaan per fiets verder naar het zuiden. Er komt weinig verkeer over deze binnenweg terwijl we geleidelijk 750 meter stijgen tot het dorp Samodan. De regio wordt bewoond door de Khasi. De Khasi zijn grotendeels christelijk en matrilineair. Vanaf Samodan is het niet ver naar het dorpje Umtyrthang, waar je kunt zien hoe eri geweven wordt. Eri is zijde die gewonnen wordt zonder de zijderups te doden. Pas als de rups is uitgevlogen worden de cocons geoogst en eri is daardoor iets pluiziger dan pure zijde. Na een bezoek aan de werkplaats en het dorpje keren we terug naar Samodan. Hier laden we de fietsen weer in en rijden we nog een klein stukje naar onze overnachtingsplaats in Umiam (Orchid Tourist Lodge of gelijkwaardig). Gemiddelde afstand: ongeveer 70 km rijden en ongeveer 50 km fietsen.

Dag 5

Per fiets naar Mawphlang

Vanaf ons hotel fietsen we over de binnenwegen naar het dorpje Mawphlang. Bij dit dorp ligt een heilig bos dat al eeuwen door de Khasi beschermd wordt. Het is de woonplaats van de voorchristelijke heilige Labasa, die de vorm van een luipaard of tijger aan kan nemen en op zijn beurt het dorp beschermd. Iets vernielen of wegnemen uit het bos zou tot ziekte, vervloeking en dood kunnen leiden. Het indrukwekkende bos is ongeveer 1000 jaar oud en bevat volgens onderzoekers tal van planten die in de rest van India niet meer te vinden zijn. Veel van deze planten zouden een medicinale werking hebben, maar ja, je mag ze dus niet oogsten… In Mawphlang worden we opgepikt door ons busje en rijden naar Shilong (overnachting in Lachumere Guest House of gelijkwaardig). Gemiddelde afstand: ongeveer 45 km rijden en 50 km fietsen.

Dag 6

Dagtocht per fiets naar Kyllang

We rijden naar Kyllang, waar een gladde rotsformatie in de vorm van een koepel uit het landschap opsteekt. Je kunt de formatie ook beklimmen (duurt ongeveer een half uurtje) en het uitzicht vanaf de formatie over de weelderige bossen is prachtig. We pakken hier de fiets om optimaal van het natuurschoon te genieten en fietsen terug naar Mawphlang. Vanaf daar fietsen of rijden we door naar Cherrapunjee (overnachting in Kutmadan Resort of gelijkwaardig). Cherrapunjee betekent ‘land van de sinaasappelen’. Neem regenkleding mee want het is één van de natste plekken op aarde. Een deel van dat water stort naar beneden bij de prachtige ‘seven sisters’ watervallen. Vier van de zeven watervallen behoren tot de hoogste van India. Gemiddelde afstand: ongeveer 70 km rijden en 50 km fietsen.

Dag 7

Per fiets naar Mawlynnong

We rijden ongeveer 40 kilometer voor we ons busje aan de kant zetten en heuvelafwaarts naar Mawlynnong fietsen. Mawlynnong kreeg de eretitel ‘schoonste dorp van India’ toegewezen en dit is zeker niet onverdiend. We overnachten hier bij mensen thuis. Vanaf het dorp is het ongeveer 10 minuten lopen naar een prachtige ‘levende brug’ waar de Khasi bekend om zijn. In deze regio groeien veel rubberbomen. Deze bomen hebben sterke en lange wortels die vanaf de rivierkant helemaal naar de rivier beneden reiken. Middels een holle boomstam worden de wortels van jonge bomen door de jaren heen naar de overkant van de rivier geleid, waar ze zich weer in de bodem vastzetten. Het proces om op deze manier een brug te bouwen duurt jaren. Gemiddelde afstand: ongeveer 40 km rijden en 70 km fietsen.

Dag 8

Dagtocht per fiets naar Dawki

We maken vandaag een dagtocht per fiets naar Dawki, de grensplaats tussen India en Bangladesh aan de gelijknamige rivier. Onderweg bezoeken we schattige dorpjes en maken we wandelingen door het fotogenieke landschap. Gemiddelde afstand: ongeveer 50 km fietsen.

Dag 9

Per fiets naar Nartiang

We gaan afwisselend fietsend en rijdend weer noordwaarts, naar Nartiang, waar we in een eenvoudige lodge overnachten. Dit gebied wordt bevolkt door de Jaintia. De Jaintia zijn overwegend Hindoe en matrilineair. Zoals de meeste bevolkingsgroepen in Assam zijn natuurgodsdiensten en sjamanisme sterk verweven met de wereldgodsdienst. Nartiang staat bekend om zijn monolieten. Sommigen zijn al 4000 jaar oud. Over de herkomst doen vele verhalen de ronde. De eerste monoliet zou zijn neergezet door een koning die de steen als paraplu gebruikte, de daaropvolgende zouden zijn opgericht bij belangrijke gebeurtenissen zoals kroningen, vredesverdragen of crematies van invloedrijke personen. In Nartiang kun je ook een Durga tempel bezoeken. In de tempel zou de linker dij van de godin Sati (de vrouw van Shiva) liggen, die naar beneden viel toen Shiva het levenloze lichaam van zijn vrouw terug droeg naar hun woning op Mount Kailash. In totaal zijn er 51 tempels die een lichaamsdeel van Sati zouden bevatten. Aangezien de vader van Sati, Daksha, een groot aandeel had in haar dood, onthoofde Shiva de vader van zijn geliefde. De volgende dag besloot Shiva hem te vergeven en schonk hem het leven weer. In plaats van een menselijk hoofd moest Daksha voortaan met een geitenhoofd verder door het leven. In de tempel wordt tijdens het jaarlijkse Durga festival een geit onthoofd die een menselijk masker draagt. Uit onderzoek blijkt dat er voor de komst van de Britten nog mensen geofferd werden. Gemiddelde afstand: ongeveer 90 km rijden en 50 km fietsen.

Dag 10

Per fiets naar Shillong

We keren terug naar Shillong, waar we het Don Bosco museum bezoeken. Dit enorme museum laat je verschillende aspecten van de volkeren van Assam zien. Op de drukke Bara Bazaar kun je allerlei lokale producten bewonderen en/of kopen: betelnoten en bladeren, kruiden, fruit, vlees, groente, zijderupsen, sieraden, enzovoort. Gemiddelde afstand: ongeveer 10 km rijden en 40 km fietsen.

Dag 11

Naar Guwahati

Met gemotoriseerd vervoer rijden we in ongeveer 3 uur terug naar de hoofdstad van Assam, Guwahati (ongeveer 120 km, overnachting in Aaryan Woods Resort of gelijkwaardig).

Dag 12

Per fiets naar het Pobitora wildreservaat

We rijden een klein stukje tot we de drukte van de stad achter ons hebben gelaten en klimmen dan op onze fietsen richting het Pobitora wildreservaat. Dit reservaat kent de meeste éénhoornige neushoorns per vierkante kilometer ter wereld. Verder leeft de rivierdolfijn in het reservaat en ruim 200 vogelsoorten. We fietsen een stuk langs de brede Brahmaputra rivier en levendige dorpjes voordat we de bebossing van Pobitora bereiken. Langs de Brahmaputra wordt veel thee verbouwd en dit maakt Assam één van de grootste theeproducenten ter wereld. Na aankomst in Pobitora zijn er diverse mogelijkheden voor excursies. We kunnen een tocht op een olifant maken, een jeeptour of naar Mayong fietsen, een dorpje dat bekend is om zijn zwarte magiërs. We overnachten in een tentenkamp. Gemiddelde afstand: ongeveer 10 km rijden en 35 km fietsen (plus optioneel naar Mayong).

Dag 13

Per fiets naar Guwahati

In de ochtend maken we nog een excursie door het park en in de middag keren we terug naar Guwahati (overnachting in Gateway Grandeur of gelijkwaardig). In de middag bezoek je de lokale markt/bazaar. Als je de befaamde thee uit Assam mee naar huis wil nemen, is dit een goede plaats om thee te kopen. Gemiddelde afstand: ongeveer 10 km rijden en 35 km fietsen.

Dag 14

Vlucht naar Delhi

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi en transfer naar het hotel (overnachting in La Sagrita Boutique Hotel of gelijkwaardig). Het hotel ligt relatief dicht bij het centrum, waar je de middag door kunt brengen.

Dag 15

Rondleidingen in Delhi

Met de gids ga je de hoofdstad van India vandaag beter verkennen. Je bezoekt oa de tombe van Humayun, dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd van rood zandsteen en op de werelderfgoedlijst staat. Het Rode Fort (op maandag gesloten) werd iets later gebouwd, in 1639, en was 200 jaar lang de residentie van de Mughal shah (keizer van de Mughal dynastie). Het fort werd tijdens de Britse overheersing flink vernield en geplunderd, maar is nog altijd erg indrukwekkend. De Qutb Minar (die eveneens op de werelderfgoed lijst staat) uit de 12e eeuw is met 72,5 meter de hoogste stenen toren van India en de hoogste minaret ter wereld. Om de toren heen vind je nog de restanten van de moskee. De moskee is door aardbevingen flink beschadigd; de toren bleef vreemd genoeg overeind staan. Beter bewaard gebleven is de koninklijke Jama Masjid moskee uit de 17e eeuw. Nog altijd een iconisch prachtig bouwwerk met rood zandsteen en wit marmer. De India Gate is een gedenkteken voor de 70.000 soldaten uit het Britse leger (maar niet perse Brits) die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden. Het ziet er een beetje uit als de Arc de Triomph in Parijs. Delhi werd in 1911 door de Britten als hoofdstad van India (toen nog een Engelse kolonie) aangewezen en de oude Britse overheidsgebouwen uit die tijd bevinden zich ook nog in Delhi. Raj Ghat is de herdenkingsplaats voor Mahatma Gandi. Een zwart marmeren gedenksteen en een eeuwige vlam markeert hier de plaats waar Ghandi een dag na zijn moord op 30 januari 1948 gecremeerd werd. Op de Dilli Haat bazaar kun je tal van inkopen doen en de moderne Bahai tempel is gebouwd in de vorm van een lotusbloem.

Dag 16

Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor vertrek. Via de meeste luchtvaartmaatschappijen kom je dezelfde dag nog aan in Nederland.
 • Naam
  Heen
  Terug
  Groep
  Prijs
   
 • Naam najaar
  Heen vrijdag 27 november 2020
  Terug zaterdag 12 december 2020
  1Personen - No size limit
   
 • Binnenlandse vluchten in voordelige klasse.
 • Accommodatie volgens programma.
 • Alle maaltijden muv Delhi waar alleen het ontbijt is inbegrepen.
 • Fietshuur.
 • Fietsvervoer, transfers en privévervoer volgens programma.
 • Gebotteld water.
 • Gids, reparateur/hulpgids en chauffeur.
 • Entreegelden.
 • Belastingen.
 • Permit voor Arunachal Pradesh.
 • Internationale vlucht (op aanvraag).
 • Lunch en diner in Delhi.
 • Dranken (muv gebotteld water)
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO).
 • Visum voor India, verzekeringen (op aanvraag).
 • Fooien.
 • Vaccinaties.
 • Camera toeslagen.
 • Eventueel fietsvervoer of andere bagagetoeslagen op binnenlandse vluchten.
 • Persoonlijke en optionele uitgaven.
 • Eénpersoonskamertoeslag op verzoek of toewijzing bij een oneven aantal deelnemers (€ 490,-).
 • Eventuele toeslagen op binnenlandse vlucht indien de voordelige klasse niet meer beschikbaar is.