• Beschrijving
 • Reis Beschrijving
 • Kaart
 • Reis Inclusief
 • Reis Exclusief
 • Reservering

Tijdens deze reis bezoek je de culturele hoogtepunten en de prachtige natuur van India. Je duikt in de bruisende hoofdstad Delhi, staat tussen honderden bedevaarders voor de heilige rivier de Ganges, gaat in de jungle op zoek naar tijgers en verbaast je over de perfectie van de Taj Mahal.

India is een enorm land dus het is niet altijd mogelijk om de reistijden kort te houden. Deze reis is een voorbeeldreis maar er zijn tal van mogelijkheden op maat, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Deze reis kun je bijvoorbeeld uitbreiden met een bezoek aan het relaxte Kerala of een weekje strand in Goa.
We hebben ons best gedaan om onderbrekingen in te plannen danwel voor een sneller alternatief (de trein ipv de auto) te zorgen. Het gemotoriseerd vervoer tijdens de reis gebeurt met een MUV. Tegen bijbetaling kan er ook een minivan geregeld worden. We proberen zoveel mogelijk familiekamers te regelen.
Ideale reisperiode voor deze reis is het voor en najaar. In de zomer is het regenseizoen in India en raden we vooral reizen naar het Himalaya gedeelte (waar de regen door de bergen gestopt wordt) van India aan. Omdat dit boven de 3000 meter ligt, kun je dit beter niet met kleine kinderen doen. Zij kunnen het namelijk lastig aangeven als ze last hebben van hoogteziekte.

Prijs van deze reis geldt voor een gezin van 4 personen. Reis je met meer of minder personen, vraag dan gerust een offerte op.
In verband met het karakter van de reis verwachten we een flexibele instelling van onze reizigers. Wij gaan er tevens van uit dat onze reizigers over een reisverzekering met werelddekking beschikken die ook medische kosten en ongevallen dekt.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Delhi

Aankomst in Delhi en transfer naar een hotel met zwembad, waar je vandaag rustig bij kunt komen van de jetlag. Overnachting in het Jaypee hotel of gelijkwaardig.

Dag 3

Rondleidingen in Delhi

Vandaag maak je met een lokale gids een rondleiding door Delhi. In de ochtend bezoek je één van de pronkstukken van de hoofdstad, de Jama Masjid moskee. Het bouwwerk stamt uit de 17e eeuw maar is nog altijd een iconisch prachtig bouwwerk met rood zandsteen en wit marmer. De moskee heeft plaats voor 25.000 mensen en je vindt er interessante relikwieën, zoals één van de eerste Koran’s (op hertenleer geschreven), een haar uit de baard van de profeet Mohammad en zijn voetafdruk en sandalen. Met een e-riksja rijd je vervolgens door de nauwe drukke straatjes van ‘old Delhi’, met zijn vele kraampjes, geuren en kleuren. Op de Kinari Bazaar vind je allerlei specerijen en Indiase bruidskleding. De rit eindigt bij het Rode Fort en vanaf hier rijd je naar het railmuseum (maandag en feestdagen gesloten). Je kunt hier een ritje met een toytrain maken en de imposante locomotieven bekijken. Op de terugweg naar het hotel passeer je de India Gate, een gedenkteken voor de 70.000 soldaten uit het Britse leger (maar niet perse Brits) die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden. Het ziet er een beetje uit als de Arc de Triomph in Parijs. Je passeert ook de oude overheidsgebouwen van de Engelsen. Delhi werd in 1911 door de Britten als hoofdstad van India (toen nog een Engelse kolonie) aangewezen en de oude Britse overheidsgebouwen uit die tijd bevinden zich ook nog in New Delhi. Na terugkeer in het hotel is de middag vrij te besteden.

Dag 4

Naar het Jim Corbett nationaal park

In de namiddag ga je met de trein naar Ramnagar (ongeveer 5 uur met de trein). Hier word je opgepikt en naar het Jim Corbett Nationaal Park gebracht, waar je een paar dagen verblijft. Ironisch genoeg was Jim Corbett begin 20e eeuw een jager. Hij jaagde grotendeels op tijgers die mensen aten, zoals de Champawat Tijger, die maar liefst 436 (geregistreerde) mensen oppeuzelde. Later in zijn leven ging Jim Corbett over naar foto’s schieten en was hij één van de eersten die de tijgers op film registreerde. Verblijf in het Riverview Retreat of gelijkwaardig.

Dag 5 en 6

Excursies in het Jim Corbett nationaal park

In de ochtend (6-9) ga je met een jeep de jungle in op zoek naar wilde dieren. Met wat geluk zie je tijgers, want dit is het oudste tijger reservaat van India met de grootste populatie van deze machtige dieren. Maar er zijn ook andere dieren die je kunt spotten: krokodillen, herten, allerlei soorten vogels, olifanten, wilde zwijnen, apen, otters, slangen, marters en beren. Na terugkeer kun je ontbijten en lekker ontspannen tot de middag, want dan maak je een tweede jeeptour de jungle in (14-17 uur). In de ochtend en avond heb je namelijk de beste kans om wilde dieren te spotten. Deelname is uiteraard niet verplicht, dus als je een rit wilt overslaan, geef dit dan van te voren aan.

Dag 7

Naar Haridwar

De reis naar Haridwar duurt ongeveer 3 ½ uur en onderweg bezoek je de Chandi Devi tempel die hoog op een heuvel ligt met een prachtig uitzicht op de vallei en de Ganges aan de ene kant en de Himalaya aan de andere kant. Met een kabelbaan ga je de heuvel op naar de tempel. In Haridwar kun je in de middag ontspannen in het hotel en later op de dag ga je met een gids naar de Ganges. De Ganges is de levensader van India en in de ogen van het Hindoeïsme meer dan dat: een godin. De Ganges wordt door hen ‘mother Ganga’ genoemd en vanuit het hele land worden pelgrimstochten ondernomen om haar te eren. Van de bron tot de monding vind je tempels en bedevaarders. Een Hindoe moet eigenlijk eenmaal in zijn leven de tocht naar de Ganges hebben gemaakt om in Nirwana te komen. Tijdens de Aarti (ritueel om de Ganges te eren) wordt er gechant en honderden bedevaarders komen samen aan de oever van deze heilige rivier en geven kaarsjes en bloemen aan de stroming van de rivier mee. Verblijf in Hotel Ganga Lahari of gelijkwaardig.

Dag 8

Naar Rishikesh

Het is ongeveer een uur rijden naar Rishikesh, één van de heiligste steden van India. De stad ligt aan de voet van de Himalaya en wordt doorkruist door de heilige Ganges rivier. Het is ook de yoga-hoofdstad van de wereld en je vindt er vele ashrams waar je tot bezinning kunt komen. De Beatles verbleven ook een tijd in een Ashram in Rishikesh. Je zult er eentje onderweg bezoeken om een idee te krijgen; de Shantikunj Ashram. Verder is Rishikesh bekend om de vele ayurvedische massagesalons en winkeltjes, de Ganga Aarti in de avond, de oeroude tempels, meditatiecursussen, wandeltochten en, wellicht onverwacht in het rijtje, de beste plek om te raften. Rishikesh is het kloppend hart van spiritueel India. Je bezoekt in Rishikesh met een gids de Laxman Jhula, de hangbrug over de rivier. De brug werd in 1929 gebouwd, hangt 21 meter boven de rivier en heeft een lengte van 137 meter. De legende gaat dat de god Laxmana hier met touwen de rivier overstak en aan de overkant van de rivier vind je een tempel om dit feit te eren. Laxmana is de broer van Rama en 2 kilometer verder overspant de Ram Jhula ook de Ganges. Deze brug werd gebouwd in 1986 en is 230 meter lang. Vanaf beide bruggen heb je een prachtig zicht op de ashrams, de zanderige bank van de Ganges, de rivier, de tempels en de bergen op de achtergrond. In de avond woon je de Aarti bij de Ganges bij. Overnachting in Divine Resort of gelijkwaardig.

Dag 9

Excursie naar Narendar Nagar

Vandaag bezoek je de Kunjapuri tempel in Narendar Nagar (1 uur rijden enkele reis). Het is niet de mooiste tempel van het land, maar wel een bijzonder heilige, want volgens de legende ligt hier een lichaamsdeel van de godin Parvati (ook bekend als Sati). De tempel ligt op een hoogte van 1700 meter met mooie uitzichten en bovendien in een schattig dorpje waar je kunt rondwandelen en de plaatselijke school kunt bezoeken om de verschillen met Nederlandse scholen te zien! De middag is vrij te besteden. Als de kinderen ouder zijn dan 14 kunnen we een rafting tocht regelen. Een andere optie is het bijwonen van een yogales.

Dag 10

Excursie naar het Rajaji nationaal park

In de middag rijd je in ongeveer drie kwartier richting het Rajaji Nationaal Park om onder gidsbegeleiding een wandeling van ongeveer 6 kilometer langs de oever van de Ganges te maken. Je kunt hier vele vogelsoorten en wilde dieren zien. De wandeling zal inclusief de nodige stops ongeveer 3-4 uur in beslag nemen. Daarna word je opgepikt door de chauffeur en bezoek je nog een meditatiegrot voor je terug keert naar Rishikesh. Reis je met kleine kinderen? Dan kun je er ook voor kiezen om in de ochtend (7.30-10.30 uur) een jeeptour door het Rajaji Nationaal Park te maken. Je kunt dan panters, olifanten, beren, herten of wilde zwijnen zien. Er leven ook 12 tijgers in het park, maar de kans dat je die ziet is erg klein.

Dag 11

Naar Delhi en kookles

Vroeg op en terug naar Haridwar waar je de trein terug naar Delhi neemt (uurtje rijden en 4 uur in de trein). Na aankomst volgt een ‘tastesutra’, een kookles zodat je na terugkeer in Nederland je familie ook eens op Indiaas eten kunt trakteren!

Dag 12

Naar Agra via olifantencentrum

Naar Agra, waar de beroemde Taj Mahal staat. Een rit van ongeveer 4- 5 uur (240 km) maar voor aankomst in Agra bezoek je nog in Mathura nog het SOS olifantencentrum. Je vindt hier olifanten die simpelweg met pensioen zijn (olifanten worden in India vaak als lastdier gebruikt) of die gered zijn van mishandeling. Overnachting in het Trident hotel of gelijkwaardig.

Dag 13

Bezoek aan de Taj Mahal

Met een elektrisch golfkarretje rijd je naar de Taj Mahal, de belangrijkste trekpleister van Agra, zo niet van India (op vrijdag gesloten!). Dit ‘nieuwe wereldwonder’ behoeft waarschijnlijk weinig verdere introductie maar toch: Dit mausoleum werd in de 17e eeuw gebouwd door Sjah Jahan als grafmonument voor zijn overleden derde echtgenote Mumtaz Mahal, die in het kraambed overleed bij de geboorte van hun 14e kind. De combinatie van wit marmer met halfedelstenen en koraal geven het praalgraf vooral bij zonsondergang een mysterieuze uitstraling. Je bezoekt met de gids een marmer fabriek om te kijken waar al het marmer in Agra nou vandaan komt. Verder breng je nog een bezoek aan het rood stenen fort. Het fort werd in de 16e eeuw gebouwd om de stad te beschermen. De vestingmuur is maar liefst 2,5 kilometer lang. De rode gloed van het bouwwerk heeft het fort de bijnaam ‘het rode fort’ opgeleverd. De tombe van Itimad ud Daula ligt in een pittoreske tuin waar het fijne graveerwerk nog beter tot zijn recht komt. Het werd in de 17e eeuw door de koningin van Agra voor haar overleden ouders gebouwd. Qua bouwstijl lijkt Itimad ud Daula op de Taj Mahal, maar is een heel stuk kleiner. Het bouwwerk wordt in de volksmond dan ook ‘Baby Taj’ genoemd.

Dag 14

Naar Delhi via Sikandra

Je rijdt terug naar Agra en bezoekt onderweg nog Sikandra, waar de tombe van Akbar de Grote staat. Akbar was keizer van het Mughal keizerrijk van 1556 tot 1605 en wist in die tijd het keizerrijk door allerlei militaire expedities danig te vergroten. De graftombe, die door zijn zoon gebouwd is, is indrukwekkend. Om de tombe heen ligt een groot park waar je ook herten in kunt zien rondlopen.

Dag 15

Vertrek naar huis/reisverlenging naar Kerala of Goa

Transfer naar de luchthaven voor vertrek naar huis, of je volgende bestemming in Kerala of Goa als je een week verlenging hebt bijgeboekt.

Reisverlenging Goa

Reiscode IVG7

Dag 15

Vlucht naar Goa

In de middag transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Goa. Na aankomst transfer naar hotel Seashell Suites & Villas (inclusief ontbijt, exclusief lunch en diner).

Dag 16-21

Vrij te besteden dagen in Goa

Vrij te besteden dagen in Goa om lekker te relaxen aan het strand. Goa heeft alles wat je van een tropisch strand verlangd en verwacht: palmbomen, rotsige inhammetjes, gouden stranden, dobberende bootjes en helder water. Je kunt er prachtig duiken/snorkelen of je vermaken op de marktjes in de stad. Goa was oorspronkelijk een Portugese kolonie en dit zie je nog terug als je de stad in gaat. De oude basiliek (basilica de Bom Jesus) staat op de Unesco lijst als werelderfgoed, maar je hebt meer prachtige kerken en kloosters in Goa. Het fort Aguada, gebouwd in 1612, moest de haven beschermen tegen Nederlandse kapers. Het is niet het enige fort wat aan de kust gebouwd is, maar wel het best bewaard gebleven. Indien gewenst kun je een auto en chauffeur bijboeken voor één of meerdere dagen (€ 125,- per dag). Je kunt dan ook bezienswaardigheden in de omgeving van Goa verkennen. De Dudhsagar Falls behoren tot de hoogste van India en zijn erg indrukwekkend. Je kunt ook naar een strand wat verder van de stad rijden, want er zijn tientallen stranden in het gebied die er allemaal weer net wat anders uitzien. Ook kun je een (of meerdere) Hindoetempel bezoeken.

Dag 22

Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Nederland. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Reisverlenging Kerala

Reiscode IVK7

Dag 15

Vlucht naar Cochin

: In de middag transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Delhi naar Cochin. Na aankomst transfer naar hotel The Killians. Cochin is vernoemd naar Fort Cochin; de oudste Europeesche nederzetting in India. De beroemde ontdekkingsreiziger Vasco de Gama ging hier in 1502 aan land. Hij was de eerste Europeaan die via de zeeroute naar India reisde en een Portugese kolonie in India stichtte. Vasco de Gama stierf ook in Cochin in 1524 en werd er in eerste instantie begraven. Later is zijn stoffelijk overschot terug gebracht naar Portugal.

Dag 16

Rondleidingen in Cochin

Na het ontbijt verken je met de gids Cochin. Je kunt het Mattancherry Paleis bezoeken dat op de Unesco werelderfgoed lijst staat en tentoonstellingen van de Raja’s van Kerala heeft (vrijdag gesloten). In de Joodse wijk bezoek je de synagoge (vrijdag en zaterdag gesloten) die in 1567 gebouwd is door Spaanse Joden. Er zijn ook wat katholieke kerken die je kunt bezoeken, zoals de St. Francis Church uit 1503; de oudste van India. De Santa Cruz Basilica is waarschijnlijk de meest indrukwekkende kerk van India. In de haven van Cochin kun je je verwonderen over de enorme visnetten die door Chinese handelaars naar Cochin zijn gebracht. De middag is vrij te besteden en in de avond kun je een voorstelling van de Kathakali bijwonen. Deze gemaskerde dans is een combinatie van muziek, dans en vechtsport en wordt gegeven in een oud theater.

Dag 17

Naar Munmar

Van de voormalig Portugese kolonie rijd je naar de voormalig Britse kolonie in Munmar, dat op ongeveer 2000 meter ligt. Munmar heeft als bijnaam ‘God’s own country’. Het is er kalm en een prachtig heuvelachtig landschap van theevelden en specerijplantages ontvouwt zich voor je. In de groene valleien liggen koloniale bungalows als eilandjes in het groen. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. Overnachting in Abad Copper Castle. Gemiddelde reistijd is 4-5 uur (130 km).

Dag 18

Munmar verkennen

Vandaag verken je de omgeving van Munmar beter. Uiteraard kan een bezoek aan een theemuseum niet ontbreken. Je kunt hier ook zelf thee plukken. Je kunt er ook allerlei voorwerpen zien die met thee te maken hebben, machines en foto’s van de regio. De Matturpetty dam voorziet de regio van stroom. Optioneel is een jeep safari (€120,-) in het Eravikulam nationaal park, waar apen, luipaarden, herten en olifanten leven. Daarnaast zie je ook vele vogelsoorten en prachtige bloemen en vlinders.

Dag 19

Naar Alleppey

De reis gaat verder naar Alleppey, waar je op een botel/woonboot stapt. Je cruist relaxt over de rivier langs rijstvelden en vissersdorpjes. ’s Avonds leg je aan bij een vissersdorpje. Je slaapt op de boot maar deze vaart ’s nachts niet over de rivier om de vissers niet te storen bij hun nachtelijke werk.

Dag 20

Vaar naar Marari

Na het ontbijt vaar je verder naar Jetty en vanaf daar rijd je in een klein uurtje naar Marari, waar je in het Abad Turtle Beach hotel overnacht. Dit ligt bij een prachtig strand aan zee.

Dag 21

Vrij te besteden dag aan het strand

Lekker een dagje relaxen aan het witte zand en heldere water van de Indische oceaan.

Dag 22

Vertrek

Transfer naar Cochin (ongeveer anderhalf uur rijden), voor de vlucht naar Nederland. Aankomst dezelfde of volgende dag.

 • Hotels volgens programma inclusief ontbijt en tijdens het verblijf in het Jim Corbett NP full board.
 • Transfers en vervoer volgens programma (in MUV met airco) inclusief treintickets.
 • Lokale gids in Delhi, Agra, Haridwar en Rishikesh (en verzekeringen voor gidsen).
 • Entreegelden en excursies volgens programma.
 • E-riksja rit in Delhi.
 • Kookles en tastesutra.
 • Waterfles met filter.
 • Bij de verlenging naar Goa en Kerala zit de binnenlandse vlucht (Delhi – Goa of Delhi – Chochin) inbegrepen.
 • Bij verlenging naar Kerala zitten bij de overnachtingen op de boot alle maaltijden inbegrepen.
 • Bij verlenging naar Kerala is een Kathakali optreden inbegrepen.
 • Retourvlucht naar Delhi (op aanvraag).
 • Persoonlijke en optionele kosten.
 • Niet genoemde maaltijden en dranken.
 • Visum.
 • Fooien.
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO-garant).
 • Cameratoeslagen.
 • Verzekering (op aanvraag).
 • Eventuele éénpersoonskamertoeslag.
 • Eventuele vaccinaties.
 • Prijs Naam
  Start
  Einde
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Prijs Naam Familiereis India
  Start
  Einde
  4 - 12 Perso(o)n(en)
   
  Available Seats: 12

  Volwassen ( 4 - 12 Perso(o)n(en) ) 1.575,00 /Persoon

  - +
 • Prijs Naam Verlenging Goa
  Start
  Einde
  4 - 12 Perso(o)n(en)
   
  Available Seats: 12

  Volwassen ( 4 - 12 Perso(o)n(en) ) 2.175,00 /Persoon

  - +
 • Prijs Naam Verlenging Kerala
  Start
  Einde
  4 - 12 Perso(o)n(en)
   
  Available Seats: 12

  Volwassen ( 4 - 12 Perso(o)n(en) ) 2.375,00 /Persoon

  - +