Lodgetrektochten

Lodgetrektochten  in Nepal

Wil je op een comfortabele en voordelige manier de Nepalese Himalaya verkennen, dan kun je het beste kiezen voor overnachtingen in lodges (eenvoudige hotelletjes). Hieronder vind je de reizen in de verschillende gebieden, waar de inventieve bevolking op de populairste en mooiste wandelroutes lodges heeft gebouwd.
Lodges vind je in het Everestgebied, het Langtanggebergte, de Annapurnaregio, het Manaslugebied en in Mustang. Je kunt naar keuze een tocht van slechts enkele dagen tot ruim een maand maken.
Tijdens een lodgetrekking overnacht je meestal in kleine tweepersoons slaapkamers, waar een bed met een eenvoudig matras voor je klaarstaat. De lodges zijn niet te vergelijken met een schoon hotel in een van de grote steden; je neemt dan ook je eigen slaapzak mee. Op grote hoogten en in gebieden waar een beperkt aantal lodges zijn, kan het voorkomen dat er alleen slaapzalen aanwezig zijn.

De lodgetrektochten kun je probleemloos als individueel arrangement boeken. Je kiest dan je eigen reisdata en ook de overige dagen kunnen we helemaal naar wens invullen. De toeslag voor een individuele reis met een trektocht voor 2 personen bedraagt € 6,- per persoon per wandeldag.

Overdag kun je meestal in een T-shirt en korte broek lopen, maar zodra de zon achter de bergen verdwijnt, daalt de temperatuur snel naar het vriespunt. In de lodge brandt de kachel en wisselen reizigers uit verschillende landen ervaringen met elkaar uit, leggen een kaartje of werken hun dagboek bij. Op je tocht word je begeleid door een Engels sprekende Nepalese gids en aan de dragers kun je per persoon 10 kilo bagage meegeven.

Luxe lodgetrektocht in het Everest gebied

Dit verzorgde arrangement start met twee overnachtingen in een fraai resort buiten Kathmandu. Daarna start de trekking in het Everestgebied met de vlucht van Kathmandu naar Lukla, gevolgd door een middelzwaar trekking programma met looptijden van 5 à 6 uur per dag. De overnachtingen tijdens deze tocht vinden uitsluitend plaats in schitterend gelegen luxe lodges met verwarmde slaapkamers met douche en toilet en voorzien van beddengoed en handdoeken. Ook heel geschikt in de winter!

Conditie! Iedereen die gezond is, een goede conditie heeft, regelmatig sport of  lange stukken wandelt, kan deze tochten maken. Een sport waarbij je je longen intensief gebruikt is aan te raden. Bij de reisbeschijvingen staan de zwaartes vermeld.

Lodgetrektocht en meditatiereis

In een van onze nieuwste reizen hebben we een boeiende combinatie gemaakt met wandelen  en spiritualiteit. Dit is een reis met Nederlandse reisleiding.