Algemene Informatie

Mongolië: Een avontuurlijke bestemming

Beste reisperiode: juni tot half september

Tijdens je verblijf in Mongolië overnacht je meestal in een joert en tijdens de trektocht ook in tentjes. De joerts in de toeristenkampen zijn ingericht voor twee personen met twee eenpersoons bedden, een tafel en twee stoelen. De meeste joerts hebben ook een kachel. Bij het joertenkamp staat een restaurant. Soms is dit een heel grote joert, maar op sommige plaatsen kan het ook een stenen gebouw zijn. Bij een joertenkamp bevindt zich verder een groot en zeer schoon toiletgebouw met ruim voldoende douches en toiletten. Als je bij de nomaden in een joert overnacht is dat meestal ook met twee personen per joert maar er zijn ook meerpersoons joerts. Op deze plaatsen zijn de douche- en toiletmogelijkheden een stuk eenvoudiger.

Tijdens al onze reizen zijn de maaltijden buiten Ulaanbaatar bij de prijs inbegrepen. Ondanks dat de inwoners van Mongolië zelf graag veel vlees eten zijn deze reizen ook zeer geschikt voor vegetariërs. Het voedsel is gevarieerd en bij iedere maaltijd wordt er rauwkost geserveerd.

Valt de 11e juli in jouw programma dan is de kans groot dat je ergens gedurende de reis het Naadam festival meemaakt. We kiezen er bij voorkeur voor om het festival buiten Ulaanbaatar bij te wonen. Deels om de grote drukte te vermijden en bovendien omdat buiten de hoofdstad het festival meer van zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden.

Onze zeer gevarieerde en uitstekend verzorgde rondreizen laten je op een uitgebreide en boeiende manier kennis maken met dit veelzijdige land. Er staan natuurwandelingen op het programma en als optie kun je te paard de natuur verkennen of zelfs een rit op een kameel maken. Uiteraard reizen we over de uitgestrekte steppes. We kamperen bij meren of bij een waterval en bij sommige reizen bezoeken we ook het grootste meer van Mongolië. Hier leven stammen die rendieren hoeden. Ook zijn er plaatsen waar je een heilzaam bad in een heetwaterbron kunt nemen.

De indrukwekkende kloosters en ruïnes die we zullen zien, stammen uit de tijd dat de Tibetanen hier de boeddhistische leer introduceerden.

De Gobi woestijn verkennen we te voet, of naar keuze op de rug van een kameel. Het bezoek aan de streek die bekend staat om zijn opgravingen van dinosaurusbotten en andere prehistorische dieren vormt samen met het bezoek aan het Khuvsgulmeer enkele hoogtepunten van verschillende van onze reizen.

Voor wandelliefhebbers hebben we een ruime keuze zoals bijvoorbeeld de trektocht bij het Khuvsgul meer.

Naast groepsreizen verzorgen we ook individuele reizen. Het is mogelijk om in een programma een mooie combinatie tussen wandelen en cultuur te maken en ook kunnen we de dagafstanden die je met de 4 WD maken kort te houden!

Heb je speciale wensen neem dan gerust contact met ons op of bel even om te overleggen!