Algemene Informatie

Kirgizië (Kyrgyzstan): Gastvrije nomaden en prachtige natuur.

Beste reisperiode: half juni tot half september.

Tot voor kort was er nauwelijks iets bekend over dit prachtige bergland met zijn hartelijke en gastvrije bevolking. Deze voormalige USSR staat is inmiddels zelfstandig en sinds 1991 toegankelijk voor buitenlanders. De Kirgiziërs hebben het echter niet slecht gehad onder het Sovjet regime en ze dragen de Russen dan ook nog steeds een warm hart toe.

Tijdens de meeste van onze reizen bezoek je het schitterende en indrukwekkend grote Issyk Kul meer. Issyk Kul, betekent warm meer en dankt deze temperatuur aan de warme bronnen die er in uitmonden. Het meer is de trots van Kirgizië en in het heldere en schone water kun je zomers maar ook nog in de vroege herfst heerlijk zwemmen. Dit meer wordt helemaal omringd door schitterend witte bergen en een heel gevarieerde natuur. De joertenkampen die je zult bezoeken bevinden zich voor een deel rond het meer. We overnachten in een bosrijke omgeving met naaldbomen, een steppelandschap maar ook in een streek met bergen van zandsteen. Deze gebieden liggen vaak maar enkele uren rijden van elkaar verwijderd.

Reizigers die voor deze bestemming kiezen moeten er rekening mee houden dat de omstandigheden primitief zijn. In de kleine joertenkampen, die door onze reisagent samen met de plaatselijk bevolking zijn opgezet, staan maximaal 6 joerts voor de reizigers. Schoon beddengoed en een comfortabele slaapplaats is aanwezig en doorgaans slaap je met twee personen in een eigen joert. Bij de joerts bevindt zich verder een kleine toiletgebouw met een douche (met zonnecollector) en er is een zittoilet aanwezig.

Onze reizen zijn zonder uitzondering volledig verzorgd en de maaltijden die je krijgt zijn veelzijdig en verrassend lekker!

In ons pakket hebben we ‘lichte’ culturele rondreizen, waarbij je vanuit de joertenkampen kunt wandelen of paardrijden. We hebben reizen met thema’s zoals de textielreis en koken en cultuur, maar ook middelzware reizen waarbij je bijvoorbeeld een trektocht te voet maakt, een paar weken te paard de bergen in gaat of met de fiets het meer rond rijdt.

We verzorgen groepsreizen en daarnaast kunnen we ook voor individuele reizigers een reis op maat samenstellen.