Algemene Informatie

India: Prachtige vergezichten en de heerlijkste curries

Beste reisperiode:

  • India Ladakh: half juni tot half september
  • India Sikkim: maart t/m mei, oktober en november
  • India Arunachal Pradesh: maart t/m mei, oktober en november
  • India Uttarakhand, Himachal Pradesh: eind mei t/m juni en september tot half oktober
  • India Rajasthan: oktober t/m maart

In dit land met zijn vele tegenstellingen speelt het overgrote deel van onze reizen zich af in het Himalayagebergte. Ladakh, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Sikkim en Arunachal Pradesh zijn de bestemming voor onze groepsreizen, maar ook voor de andere noordelijke districten kunnen we reizen verzorgen.

De reis met het bezoek aan Ladakh is een echte India reis, waarbij we dit overwegend boeddhistische district combineren met een bezoek aan hindoetempels in Manali.

Ladakh, dankt zijn bekendheid aan de grote gelijkenis met Tibet. Dit geldt niet alleen voor zijn prachtige vergezichten, het ongerepte en uitgestrekte landschap, maar ook voor zijn waardevolle kloosters met hun schat aan oorspronkelijke wandschilderingen, godenbeelden en thanka’s. De reis voert ons door de uitgestrekte natuur en langs kloosters zoals, Alchi, Likir, Hemis, Shey, Thikse en Lamayuru. Het verblijf in Ladakh plannen we in een periode waarin je een van de spectaculaire festivals mee kunt maken. Tijdens deze, doorgaans twee dagen durende, festiviteiten vindt er een wervelende show plaats van kleurrijke gemaskerde dansers. De monniken beelden in hun schitterende gewaden en angstaanjagende maskers de verschillende goden uit en vertellen zonder woorden hun verhaal van de overwinning op het kwaad.

Bewust kiezen we voor de minder grote festivals, waarbij we temidden van de plaatselijke bevolking dit jaarlijks terugkerende evenement kunnen meemaken.
De reis door de Himachal Pradesh is een cultuurreis met een lichte trektocht naar de verboden Spiti vallei, een streek die de bijnaam: ‘klein Tibet’ draagt.

Deze nagenoeg volledig verzorgde cultuurreis met vier lichte wandeldagen in de Spiti vallei heeft een zeer gevarieerd programma. We bezoeken hindoe heiligdommen en het voormalige Himalaya koninkrijk Rampur Bhushar, rijden door schitterende streken omringd door prachtige witte bergen en uiteraard staan ook een aantal indrukwekkende en eeuwenoude boeddhistische kloosters op het programma.

De 4-daagse trektocht is verhoudingsgewijs licht en je loopt gemiddeld 4 tot 6 uur per dag. Het hoogste punt waar je kampeert is het dorp Demul op 4.235 meter.
In Uttarakhand maken we een cultuurreis met een 7-daagse lichte tot middelzware trektocht in de Garhwal.

Tijdens deze verzorgde rondreis, bezoeken we pelgrimsplaatsen zoals Haridwar, Badrinath en Rishikesh, dat zijn bekendheid kreeg in het hippietijdperk. De heilige plaatsen op deze route oefenen een grote aantrekkingskracht uit op pelgrims, die uit heel India hierheen komen. Tijdens de cultuurreis en de 7-daagse lichte tot middelzware trektocht kom je door prachtige natuurgebieden en kun op vele plaatsen de indrukwekkend mooie Himalaya bewonderen. Het hoogste punt op de trektocht is de 4.268 meter hoge Kauri Pas.
Sikkim lijkt veel op Nepal, maar is veel minder toeristisch. Je vindt hier ongerepte natuur, goede wegen, prima hotels en een aantal fraaie boeddhistische kloosters, waarbij dat van Pemeyangtse de meest indrukwekkende is. Een bezoek aan Sikkim wordt gecombineerd met een bezoek aan Darjeeling, vooral bekend om zijn theeplantages en bouwwerken uit de tijd van de Engelse overheersing.

Een bezoek aan Sikkim kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan Bhutan of Arunachal Pradesh.
Deze regio zit dit jaar nieuw in ons programma en is lange tijd afgesloten geweest voor toeristen. Ook nu is nog slechts een klein gedeelte open voor bezoek. Je vindt in Arunachal Pradesh nog Bhutanese kloosters, met uitsterven bedreigde diersoorten en 115 verschillende stammen met ieder hun eigen cultuur en gewoonten.


Naast onze groepsreizen verzorgen wij ook individuele reizen, met diverse mogelijkheden:

  • Wandeltochten, van licht tot heel zwaar, van 1 tot 18 wandeldagen in West-Bengalen en Sikkim. In Ladakh de Markha valley trek, de tocht door de Nubra vallei, maar ook andere routes.
  • Wildwatervaren in verschillende categorieën van korte raftings tot meerdaagse expedities.
  • Culturele rondreizen, waarbij we in de beste hotels verblijven en kennis maken met de culturele hoogtepunten van deze Himalayalanden.
  • Mountainbiking en jungle-activiteiten, kunnen we ook voor groepen en individuele reizigers verzorgen. Informatie en offertes op verzoek.

Individuele reizen kunnen we als budgetreis of met 5-sterrenarrangementen uitvoeren.