Cultuurreizen

De culturele rondreizen beginnen in de grootste stad van het land; Yangon. Je vindt hier al meteen de pagodes, stoepa’s, tempels en marktjes die zo typerend zijn voor Myanmar.

Een van de grote trekpleisters zijn de duizenden tempels van Bagan en hiervandaan kun je ook een excursie maken naar de slapende vulkaan de Mount Popa, die bekroond is met een schitterende tempel.

Een bezoek aan Mandalay mag ook niet ontbreken. Dit bezoek kun je heel goed combineren met een boottocht naar het lieflijke plaatsje Mingun. Als je wat meer tijd hebt voor je reis kun je verder reizen naar de voormalige zomerhoofdstad Pyin Oo Lwin (voorheen Maymyo) met zijn koloniale huizen en mooie parken. Je kunt dan een stukje per trein afleggen naar Hsiphaw. Op weg naar het Inle lake, is het bezoek aan de Pindaya grotten, met maarliefst 8000 Boeddhabeelden, een aanrader. Het Inle lake ligt in een koelere bergachtige omgeving en een boottochtje op het meer is een heerlijk uitje. Af en toe ga je aan land om een markt te bezoeken waar de bontgekleurde bewoners uit de wijde omgeving te zien zijn. Ook kun je per boot verschillende bedrijfjes bezoeken en de drijvende tuinen bewonderen.
Een ander hoogtepunt is het bezoek aan de gouden rots van Bago, die ook grote aantrekkingskracht uitoefent op de vele gelovigen.

Onze cultuurreizen uitbreiden met enkele dagen aan een van de heerlijke stranden, in een luxe resort, maakt je reis helemaal compleet.